top of page
  • Foto van schrijverWouter Melkert

Quote van de week #34 - Veiligheid


“Ooit ben je het verleerd om vanuit jouw innerlijk kind vrij te spelen. Neem jezelf dit niet kwalijk. Dit was wat er op dat moment nodig was om je veilig te voelen. Jouw volwassen zelf heb je inmiddels ruimschoots ontwikkeld en geoefend. De begeleiding van jouw volwassen zelf geeft voor het innerlijk kind in jou voldoende veiligheid om weer vrij te durven spelen.” Dit is een fragment uit mijn boek Ondernemen in het NU.

Veel mensen hebben moeite om echt zichzelf te zijn. We durven nog maar zelden echt te handelen op onze impulsen. Voor velen is het een hele opgave om te gaan staan voor onze werkelijk behoeften en verlangens.

We zijn ooit gestopt met onszelf volledig te laten zien als het gevolg van afwijzing. Om erbij te horen zijn we ons gaan aanpassen. Toen was je klein en kwetsbaar. Nu ben je volwassen en zelfstandig. Het is tijd om op te staan en die kleine doerak in jezelf weer vrij te laten. De volwassen zelf houdt het toezicht en geniet van die kleine die speelt, verbindt en geniet. Dat maakt het leven de moeite waard. Dat maakt het leven echt waardevol.

Comments


bottom of page