top of page
  • Foto van schrijverWouter Melkert

Quote van de week #39 - Verantwoordelijkheid


“Alles wat je vandaag de dag nog niet zint aan jezelf is jouw eigen verantwoordelijkheid en keuze. Tijd om aan de slag te gaan. Weet dat je er niet alleen voor staat. Velen leggen op dit moment tegelijk met jou deze reis af.” Dit is een quote uit mijn boek, dat binnenkort uitkomt. Het gaat nooit over kaas.


Wanneer je iets wilt kunnen veranderen aan jouw leven en hoe je dat op dit moment leeft, dan is het nemen van verantwoordelijkheid de eerste stap. Wanneer je namelijk nog niet zelf volledig verantwoordelijkheid neemt voor wie jij bent en wat je doet, heb je geen invloed.


Daarom is de eerste stap om jouw blik op de omgeving los te laten. Kijk niet meer naar jouw ouders, vrienden of partner wanneer het niet gaat zoals jij wilt. Kijk naar jouw eigen gedrag. Wat doe je wat eigenlijk niet meer werkt of wat doe je niet, wat je eigenlijk wel zou moeten doen? Dan neem je verantwoordelijkheid. Is dan alles wat niet goed gaat ineens jouw schuld? Nee, maar alleen wanneer je het eigen maakt kan je iets veranderen.


Waar mag jij nog verantwoordelijkheid voor nemen?

Comments


bottom of page