top of page
  • Foto van schrijverWouter Melkert

Quote van de week #40 - Grenzen


“Boosheidsenergie stelt ons instaat om onze grenzen aan te geven. Het helpt ons nee te zeggen en voor onszelf op te komen.” Dit is een quote uit mijn boek Ondernemen in het NU.

Je hoort er tegenwoordig steeds meer over… Ik moet beter mijn grenzen aangeven. Maar wat betekent het nu eigenlijk? Wanneer je beter jouw grenzen aangeeft, dan wil dat zeggen dat je instaat bent om te weten en uiten wanneer iets voor jou niet meer goed voelt. Je ziet dus dat hier twee lagen in zitten. Eerst moet je instaat zijn te voelen wanneer iets niet werkt voor jou. Vervolgens moet je dit ook nog kunnen uiten.

Maar wat heeft grenzen aangeven dan te maken met boosheidsenergie? De reden waarom de meeste mensen niet zo goed hun grenzen aangeven is omdat ze onbewust bang zijn dat de ander boos of teleurgesteld raakt in hen. Dit is iets wat we uiteraard niet willen. Daarnaast zien we ook vaak dat wanneer iemand al langere tijd niet begrenst, dit uiteindelijk juist leidt tot boosheid en een buitenproportionele begrenzing, wanneer de emmer eindelijk overloopt. Wanneer je op tijd grenzen aangeeft kan het rustig en krachtig.

Комментарии


bottom of page