top of page
  • Foto van schrijverWouter Melkert

Quote van de week #38 - Integreren


“Weten is kennis, doen is wijsheid.” Dit is een quote uit mijn nieuwe boek, dat ik nog aan het schrijven ben, op het moment dat ik deze blog schrijf.


Kennis is tegenwoordig overal en in overvloede voorhanden. Zeker wanneer het gaat om persoonlijke groei, maar ook succes en gelukkig leven zijn er eindeloos veel mogelijkheden om kennis op te doen. Maar dan heb je het gelezen. Wat dan? Dan mag je het gaan doen. Dan mag je toepassen wat je zojuist gelezen hebt. En dat is nog helemaal niet zo makkelijk.


Dat is namelijk wat het ego doet. Het zorgt ervoor dat je van het een boek, de ene podcast of de ene cursus in de andere duikt. Erover leren is een comfortabele positie. Vanuit die positie kan je aanschouwen, eventueel in een veilige omgeving oefenen en fantaseren over hoe mooi het allemaal kan zijn. Maar dan ga je naar buiten, de imperfecte wereld in. Dat is super spannend. Meestal passen we het dan niet of slechts beperkt toe. Maar dat kan jij veranderen. Duik eens niet gelijk in het volgende boek maar stel jezelf de vraag:


Welke les mag ik nog integreren?

Comments


bottom of page