top of page
  • Foto van schrijverWouter Melkert

Pas op voor mensen die de oplossing hebben voor jouw probleem

Stel je hebt een probleem, een uitdaging of vraag. Je stelt die aan een adviseur, (business) coach, marketeer, interimer, accountant, advocaat of eigenlijk welke zakelijke dienstverlener dan ook.


En ze hebben direct een goede oplossing voor handen! Fijn toch?! Snel en goed geholpen. Zij blij, jij tevreden. Of toch niet helemaal...

Want na een tijdje blijkt de oplossing toch niet het hele probleem af te dekken. Of er bleek nog iets achter of onder te zitten. Dat is het risico van dienstverleners die direct jouw probleem op kunnen lossen. Er wordt niet doorgevraagd of het probleem wel echt het probleem is.


Als je te weinig winst maakt, dan kan een marketeer een prima oplossing bieden, maar als je marges niet goed zijn, dan wordt je probleem alleen maar groter.


Als je moeite hebt om focus te houden, dan kan je een business coach in de arm nemen die jou laat knallen, maar wat als de werkelijke reden was dat je onderneming niet past bij wat je echt wil. Dan wordt het alleen maar erger.


Daarom zou ik willen voorstellen dat we kritisch zijn in het werken met mensen die direct de oplossing hebben. Werk met mensen die jouw probleem uitvragen, proberen te achterhalen of zij wel echt de oplossing zijn voor jouw probleem en een goed netwerk hebben om naar door te verwijzen. En zo'n intake mag dan ook best betaald zijn. Zo bespaar je een hoop geld en problemen.


Ik verwijs zelf net zoveel mensen door als dat ik mee aan de slag ga. Maarja mijn intake is dan ook een middag offline in het bos. Ik noem het The Naked Truth. Echt tot de kern van het probleem.


Ben jij wel eens te snel voor de directe oplossing gegaan?


Nieuwsgierig naar mijn boeken? Klik dan hier

Comentários


bottom of page