top of page
  • Foto van schrijverWouter Melkert

Is doorzettingsvermogen een kwaliteit of een tekortkoming?

Het is in de ogen van de meesten een kwaliteit. Als je veel doorzettingsvermogen hebt, dan word je alom geprezen.


Maar als ik uitzoom, dan vraag ik het me af. Lijkt het soms niet zo of iemand doorzettingsvermogen heeft, omdat wat ie doet erg bij em past? Of omdat ie banger is voor de uitkomst van het niet doen, dan voor het werk zelf.

Het kan in mijn ogen ook anders. Laten we niet alleen de doorzetters vieren, maar juist ook de mensen die durven stilstaan, reflecteren en durven kiezen voor iets anders. Maar ook de mensen die durven een situatie te accepteren, in plaats van er tegen te vechten. En ook de mensen die zeggen... dit is voor mij goed genoeg, ik heb andere prioriteiten.


Dus... wanneer iets vraagt om doorzettingsvermogen. Volg dan eens deze 3 stappen:


1. Vertraag


2. Check in bij jezelf of het niet moeizaam gaat, omdat het je eigenlijk niet past


3. Check of je het echt graag wil of ergens bang voor bent.


4. Check of dit echt jouw prioriteit is


5. Als je het dan nog wil, ga er dan voor.


Als het goed is weet je nu waar je het echt voor doet en verandert doorzetten in toewijding.


Moeite met vertragen en reflecteren..? Let me know!


Nieuwsgierig naar mijn boeken? Klik dan hier

Comments


bottom of page