top of page
  • Foto van schrijverWouter Melkert

Los deze puzzel maar eens op…

Vaak vragen mensen je als ondernemer… en wat doe jij precies? Lastige vraag hè? Zeker dat woordje precies. Wat hoe ga je nu wie je bent en wat je doet vangen in een korte zin?! Ik ben nu 7 jaar ondernemer en heb al 7 jaar moeite om die vraag echt goed te beantwoorden. Waarom? Omdat wie ik ben niet zo lekker in een hokje past. Herkenbaar?

Voor mij was het de sleutel om al het ‘gemarketing’ achterwegen te laten en ongefilterd antwoord te geven. Ik zie mensen( en organisaties) in mijn werk graag als een puzzel. Een puzzel van een verleden dat heeft geresulteerd in een heden en wat bijna automatisch doorloopt in een vergelijkbare toekomst. Althans, als je nu niets verandert. Die puzzel tussen verleden, heden en toekomst, dat vind ik machtig interessant. Daar ga ik op aan! Inzoomen op de naakte waarheid achter de drijfveren, ambities oude pijn, gedrag, overtuigingen en doelen. Wat kunnen we NU veranderen om voor jou een beter passende uitkomst te verwezenlijken? Ik wil graag weten... What makes you tick?!


Maar waarom zou je jezelf willen zien als een puzzel? Ik wil je uitnodigen om als oefening dat eens gewoon te doen. Ga eens na... Welke stukjes heb je al? Wat weet jij over jouw authentieke zelf, jouw ego en hoe je in het leven staat? Ken je de oorsprong achter jouw gedachten en gevoelens? Of misschien juist het gebrek eraan? Wat wil jij nou eigenlijk echt? Wie ben jij nou eigenlijk echt?


En als je kijkt naar jouw onderneming? Weet je waarom bepaalde dingen op een bepaalde manier gaan? Weet je hoe relaties tot stand zijn gekomen en/of eventueel stuk zijn gegaan? En wat je daarvan kan verwachten in de toekomst? Weet je waarom mensen met je werken of bij je werken en anderen juist niet? En weet je ook hoe je al deze kennis kan inzetten om een authentiek succes gevoel te realiseren? Want is dat niet waar we het uiteindelijk allemaal voor doen? Een leven waarin niet alleen ons bestaansrecht is zeker gesteld, maar waarin we ook de nodige voldoening ervaren?


Om jezelf en jouw onderneming echt naar het volgende niveau te tillen, kan je niet meer van hetzelfde doen. Automatisering, overtuiging, marketing, groter, sneller… de klassiekers… die heb je inmiddels wel uitgespeeld toch? Wanneer je nu echt een verandering wil doorvoeren, die leidt tot een meer bij jou passende toekomst, dan moet je echt iets nieuws doen. Ik heb een idee!


Vertragen… Vanuit de kracht van vertraging kan je de puzzel die jij bent gaan oplossen. Dat gaat natuurlijk niet zomaar. Dat gaat stukje voor stukje. Maar je moet wel ergens beginnen. Als je iedere dag een stukje legt, dan heb je uiteindelijk een hele puzzel.


Mijn naam is Wouter Melkert. De Super Snel Schakelende Sparringpartner voor Ondernemers en Leiders. Waarom noem ik mezelf zo? Omdat het lekker klinkt. Maar eigenlijk ben ik vooral mezelf. Ik doe continue onderzoek naar de menselijk puzzel en deel wat ik geleerd heb door boeken te schrijven, te spreken en als sparringpartner voor ondernemers en leiders. Zo houd ik me bezig met wat ik leuk vind en waar ik ook nog positief mee bijdraag aan het leven van anderen. Meer weten over mijn werk of mijn boeken? Bekijk dan eens de rest van mijn website of klik hieronder voor mijn boeken.


Comments


bottom of page