top of page
  • Foto van schrijverWouter Melkert

Verwonderwaardigen #5 - Verbinding


In de mini column van deze week gaan we het hebben over… verbinding. Het is de absolute basis van alles wat wil groeien tussen mensen en groepen mensen. We hebben verbinding nodig om op een goede manier te communiceren met anderen. Wanneer we niet in verbinding zijn, dan kosten gesprekken en andere interacties ons energie. En energie is dan ook precies de graadmeter voor verbinding.


Iedere interactie die we hebben met anderen is niet alleen een uitwisseling van woorden, maar ook een uitwisseling van energie. We zenden energie naar de ander toe. Wanneer de ander in verbale of non-verbale response een gelijkwaardige of hogere mate van energie terugzendt, dan is er sprake van verbinding. Wanneer de ander dit niet doet dan is de kans groot dat, wanneer jij niet bewust in het gesprek zit, jij steeds meer energie gaat geven en de balans en daarmee de verbinding volledig verloren gaat.


De belangrijkste voorwaarde voor een interactie met verbinding, is verbinding met jezelf. Zit jij goed in je energie? Zit jij lekker in je vel? Heb je een positieve mindset? Verbinding met jezelf is te vinden in bewustzijn, want alleen daar kan jij jezelf vinden en jouw energieniveau borgen.

Comments


bottom of page