top of page
  • Foto van schrijverWouter Melkert

Verwonderwaardigen #35 - Heling


In de mini column van deze week gaan we het hebben over… heling. Wanneer we horen over heling, dan gaat het niet zozeer om het fysieke genezen, maar vooral over emotionele en spirituele heling. Steeds meer mensen hebben een positieve ervaring met spirituele coaching, reikie en andere soorten heling. Nu is het in onze nuchtere westerse maatschappij heel gemakkelijk om hier sceptisch tegenover te staan. Ik herken dit gevoel zeker. Aan de andere kant heb ik ook verschillende ervaringen die ontegenzeggelijk een positief effect hebben gehad. Hoe kan je hier dan op de meest constructieve manier mee omgaan? Je intuïtie zegt misschien dat je het interessant vindt om het te onderzoeken, maar je ratio heeft behoefte aan duidelijkheid.


Mijn oplossing is om ervaringen die me trekken aan te gaan en het begrijpen los te laten. Sommige zaken zijn voor mij niet in woorden uit te leggen, maar kan ik wel voelen. Vaak wanneer ik dan om uitleg vraag gaat het over zaken die als zweverig beschouwd kunnen worden. Daarom laat ik het lekker in het midden. Wanneer het werkt ben ik er blij mee en wanneer iets niet werkt, dan laat ik het los zonder het te veroordelen.

Comments


bottom of page