top of page
  • Foto van schrijverWouter Melkert

Verwonderwaardigen #37 - Reizen


In de mini column van deze week gaan we het hebben over… reizen. Veel mensen hebben de droom om te reizen. Steeds meer jonge mensen nemen, vroeg in hun werkzame leven, de ruimte om deze droom daadwerkelijk te leven. Ik maak zelf helder onderscheid tussen reizen en vakantie. Voor mij betekent vakantie even helemaal niets moeten. Zoals de Italianen het zo mooi zeggen…. dolce far niente. Het zoete nietsdoen. Reizen heeft daarentegen een veel diepere betekenis. Reizen gaat over het verruimen van mijn wereldbeeld, nieuw inzichten en zienswijzen opdoen. Reizen leert mij iets over mijzelf en mijn plaats in de wereld. Het geeft mij de kans om dingen in perspectief te zien.


Soms spreek ik ook mensen die het reizen te ver doorgevoerd hebben. Deze mensen gaan naar verre en vaak spirituele oorden om zichzelf te vinden. Vaak betekent dit jezelf vinden eerder jezelf ontlopen. Want waar je ook naartoe gaat, je neemt jezelf altijd mee. Veel mensen vinden de versie van zichzelf op reis echter veel leuker en meer ontspannen dan hoe ze zich normaal voelen. Dan is jezelf weer leren ontspannen in het normale leven juist de grote uitdaging. En dat kan je alleen thuis leren.

留言


bottom of page