top of page
  • Foto van schrijverWouter Melkert

Verwonderwaardigen #32 - Groei


In de mini column van deze week gaan we het hebben over… groei. Alles wat je aandacht geeft groeit. Dit geldt zowel in positieve als in negatieve zin. Wanneer je veel ruimte in jouw hoofd beschikbaar maakt voor het visualiseren en doorvoelen van wat je wel wilt, dan ga je vanzelf mogelijkheden zien in de buitenwereld om dit ook te bereiken. Wanneer je veel energie steekt in nadenken over wat je niet wilt, dan zal je precies dat wat je niet wilt aantrekken.


We willen allemaal graag groeien en ontwikkelen. Groei staat niet altijd voor meer. Groei staat ook voor verdieping. Daarom is het belangrijk om uitgesproken te hebben naar jezelf en jouw omgeving op welk gebied je wilt groeien. Wanneer je dat doet, dan komen vanzelf de mogelijkheden voorbij om te leren of verder te komen.


Soms zien we zelf nog niet op welk vlak groei en ontwikkeling van ons wordt gevraagd. Dit vermomt zich vaak als situaties waarin we weerstand, frustratie of pijn ervaren. Wanneer jij op die momenten de helderheid van geest hebt om opzoek te gaan naar de les die erin verscholen ligt, dan is het hele leven een continue reis van persoonlijk groei.

Comments


bottom of page