top of page
  • Foto van schrijverWouter Melkert

Verwonderwaardigen #31 - Focus


In de mini column van deze week gaan we het hebben over… focus. Wanneer we luisteren naar guru’s op het gebied van business en het behalen van buitengewone resultaten, dan horen we dat focus enorm belangrijk is. Focus kan je op verschillende manieren inzetten en interpreteren, maar het heeft in ieder geval te maken met het richten van aandacht. Focus hangt heel sterk samen met kiezen. Je kan focus inzetten op twee niveaus.


Op globaal niveau, door de tijd heen, betekent focus dat je één doel, project of ontwikkeling kiest en daar al je tijd, aandacht, middelen en energie naartoe brengt. Je hebt jouw doel scherp voor ogen en alles is daarop afgestemd. Dit betekent dat je heel doelgericht te werk gaat en grote kans hebt jouw doel te halen. Het potentiële nadeel is dat je andere kansen die langskomen waarschijnlijk niet ziet.


De tweede variant van focus is op het huidige moment gericht. Dit betekent dat je niet één duidelijk doel hebt, maar dat je wat je doet, in dit moment, doet met volledig aandacht en toewijding. Hierdoor haal je altijd het maximale uit dit moment. Waar je ook voor kiest, zorg dat focus geen obsessie wordt.

תגובות


bottom of page