top of page
  • Foto van schrijverWouter Melkert

Verwonderwaardigen #28 - Passie


In de mini column van deze week gaan we het hebben over… passie. Het is een van de kernwaarden van MindsetPRO. Het is een woord dat ik vaak hoor, maar niet altijd zie in de werkelijkheid. Wat betekent het eigenlijk? Ik hanteer de volgende definitie:


Passie geeft ons de energie om door te gaan waar anderen stoppen, met groot enthousiasme. Hierdoor kunnen en durven we echt te zijn en ook onze kwetsbare kanten te laten zien.


Passie maakt ons dus tot een unstopable force die zich niet laat tegenhouden door tegenslag of negatieve feedback. Het zorgt ervoor dat hetgeen waar we echt voor staan ook gedaan wordt. Passie zorgt er soms echter ook voor dat we oogkleppen ophebben en niet zien dat wat we aan het doen zijn niet werkt en dat we tegen een muur aanlopen. Aan de ene kant maakt het ons minder kwetsbaar voor kritiek, maar aan de andere kant horen we daardoor soms ook de goede adviezen en aanvullingen van anderen niet meer. Passie dient daarom gecombineerd te worden met een helder besef van wie jij bent en wat jouw missie is. Dan wordt deze enorme stroom aan energie op de juiste manier gefocust!

Comments


bottom of page