top of page
  • Foto van schrijverWouter Melkert

Quote van de week #31 - Focus


“Wanneer je aan het werk bent, doe dit dan met volle aandacht. Enkel werk dat wordt gedaan met diepe aandacht heeft ook echt zin. Waarom zou jij jouw waardevolle energie verspillen aan een beperkt resultaat, dat niet is voortgekomen uit jouw beste zelf.” Dit is een quote uit mijn boek Ondernemen in het NU.

Veel mensen zijn altijd druk bezig. Steeds weer iets nieuws oppakken of afleiding zoeken. Wanneer ze niet aan het werken, zorgen voor anderen of het huishouden of de tuin aan het doen zijn, dan zoeken ze afleiding in series, sporten of andere zaken. Ik zie online ook veel mensen die dat doorzetten, er vol voor gaan en altijd alles geven aanprijzen en zien als de hoogste standaard voor ambitie.

Wat bovenstaande quote wil zeggen is dat het resultaat van maar blijven gaan vaak helemaal niet beter is dan van gedoseerd en gefocust werken. Focus is schaars. We hebben het niet eindeloos. Wanneer je dus altijd bezig bent, dan doe je dit met beperkte focus. Doe eens wat minder, maar dan wel met volle focus. Je zult zien dat je dan vaak zelfs meer bereikt dan met altijd maar doorgaan.

Comentários


bottom of page