top of page
  • Foto van schrijverWouter Melkert

Onvoorwaardelijke liefde, licht en wijsheid

De vragen die er echt toe doen, zullen nooit veranderen. Die horen bij ons menszijn. De woorden die we gebruiken om onze vragen te stellen veranderen weliswaar mee met de tijd en tijdsgeest, maar de onderliggende gevoelens, angsten en verlangens blijven primair hetzelfde. Dat klinkt gemakkelijk toch? De vragen zijn helder, dus alles is geregeld. Waarom zijn er dan toch zoveel mensen zoekende op dit moment? Zoekend naar zichzelf, hun passie en purpose, een gezonde balans tussen werk en privé, werk dat zin heeft, verdieping in de relatie of zelfs spirituele verlichting. De reden voor deze zoektocht vinden we niet aan de kant van de gestelde vragen, maar aan de kant van de antwoorden. Hoe dat zit vertel ik je graag in dit artikel of tijdens een kennismakingsgesprek.


De antwoorden zijn veranderd. We leven in een nieuwe tijd. Zeker in het westen leven we in overvloed. Er is in principe genoeg voor iedereen. Als mensheid hebben we deze collectieve luxe echter nog zelden tot nooit ervaren. Daarom weten we ook nog niet helemaal hoe we ermee om moeten gaan en hoe we de welvaart moeten verdelen en gebruiken om bij te dragen aan een betere wereld. In de onderstroom van onze opvoeding en maatschappij zit onbewust en onbedoeld veel angst opgesloten. Deze angst toont zich in vele vormen. Angst voor tekort, jaloezie, ongeremde ambitie en de eindeloze drang naar economische groei. Angst om verlaten te worden of juist de angst om er juist vol voor te gaan. Angst voor het onbekende. Eigenlijk zou je kunnen stellen dat alle negatieve, of beter gezegd, donkere emoties uiteindelijk hun oorsprong vinden in angst. Dat is ook niet zo vreemd. De wereld heeft de afgelopen eeuwen veel geweld, oneerlijkheid en tekort gekend. Nu breekt echter een nieuw tijdperk aan. Een tijdperk van liefde en licht. Daar moeten we echter wel eerst mee leren omgaan. Of het nu gaat om de manier waarop we ondernemingen bouwen, onze carrière vormgeven of in onze relaties staan. De relatieve zekerheid en welvaart in deze tijd heeft ruimte gemaakt voor nieuwe antwoorden voor de bekende thema's.


Werk gaat niet langer over zoveel mogelijk groeien en de top bereiken, maar veel meer over, wat heb ik nodig om fijn rond te kunnen komen. Ondernemen gaat steeds minder over macht, invloed en vermogen, maar steeds meer over de bijdrage die je levert en de impact die je maakt. Relaties betekenen niet meer, jij moet mij gelukkig maken en veiligheid bieden, maar steeds meer samen groeien en ontwikkelen, in volledige gelijkwaardigheid. We hoeven niet meer weg te duwen wat we niet willen en niet meer te forceren wat we kost wat het kost willen bereiken. We mogen veel meer vertragen, voelen en verbinden. Verbinden met onszelf en wat we echt belangrijk vinden. We mogen de delen van onszelf die we nog niet zo goed kunnen accepteren weer verwelkomen als deel van onszelf en de energie weer laten stromen. Dan verliest wat we niet willen zijn kracht en trekken we aan wat bij ons past. Dan leven we het leven zoals dat voor onze eigen ik bedoeld is. Verwar dit leven niet met een passief leven of alleen maar gelukkig zijn. Jij moet de acties maken. Je hoeft ze alleen niet meer te forceren. Je vertraagt en ziet de kansen die het leven jou biedt om de juiste keuzes op het juiste moment te maken. Om op het juiste moment gefocust en met heldere precisie in beweging te komen. Je mag dan waarnemen dat je gedragen wordt en dat jouw aanwezigheid in het hier en nu jou voldoende mogelijkheden geeft om te werken aan authentieke doelen en het leveren van een waardevolle bijdrage.


Een belangrijke metgezel in dit proces is onze intuïtie en die gaat verder dan slechts een onderbuik gevoel. Intuïtie vertegenwoordigt onze toegang tot de kern van al het leven, het universum, de bron, het goddelijke of welke omschrijving voor jou ook passend voelt. Het geeft ons op precies het juiste moment, precies de juiste toegang tot een onmetelijk grote en rijke bibliotheek waarin alle mogelijke kennis van heden, verleden en toekomst ligt opgeslagen. Vanuit intuïtie hebben we toegang tot de NU relevante antwoorden op de vragen die we onszelf al eeuwen stellen. Deze antwoorden kunnen we niet alleen vinden in boeken en modellen, maar juist door in verbinding te staan met onszelf en het grotere geheel, waarmee we onlosmakelijk verbonden zijn.


Het ontsluiten van de connectie tot deze wijsheid is een mooi, maar ook intensief proces van bewustzijn. Hiertoe hebben we eerst het donker en de angst in onszelf te overwinnen en ons leven weer te vullen met licht en liefde. We hebben hierin verbinding te maken met dankbaarheid, trots, verbinding, compassie, heling, tolerantie en behulpzaamheid. Wanneer we ieder moment van angst, donkerte, irritatie, weerstand, veroordeling, afsnijding of eenzaamheid kunnen vullen met licht, dan leven we vanuit onvoorwaardelijke liefde, licht en wijsheid. Dat is de uitdaging van deze tijd. Dat is wat er werkelijk van ons gevraagd wordt.


Mijn naam is Wouter Melkert en met jouw goedkeuring wil ik graag jouw intuïtief adviseur zijn, op weg naar de nieuwe antwoorden die NU van ons gevraagd worden als ondernemer, leider, partner en eigenlijk gewoon als mens. De uitnodiging staat om samen opzoek te gaan naar de juiste weg voor jou in deze bijzondere, mooie, maar ook veeleisende tijd. Heb je een concreet vraagstuk op een van de bovenstaande gebieden, dan nodig ik je van harte uit voor een kennismaking. Wees welkom en laat je verrassen.

1 Σχόλιο


Silvano Miskotte
Silvano Miskotte
31 Οκτ 2021

Thanks for sharing. Heb het met een bigsmile gelezen. Helder en krachtig omschreven 🙏

Μου αρέσει
bottom of page