Persoonlijke foto Wouter Mannenwerk.jpg

Mijn visie

Wouter wil je even meedenken? Deze vraag krijg ik meerdere keren per dag. We leven in een veeleisende maatschappij, waarin we vele ballen hoog moeten houden. Betekenisvol werk, een goede relatie en gezondheid, tijd voor familie en vrienden en dan moet het er ook nog uitzien alsof het allemaal geen moeite kost. 

Mijn naam is Wouter Melkert en ik ben Ambassadeur van Voelen. Ik kan me goed voorstellen dat je nu denkt... huh wat is dat? 

Ieder mens is een gevoelsmens. Ja echt ieder mens. Ook jijzelf, die nukkige oom, tante, baas of chagrijn op jouw werk waar je nu aan denkt. Waarom leven we dan niet in een spiritueel verlichte wereld? Maar juist in een wereld waarin er zoveel onrecht, pijn, gevoel van tekort, ziekte, geweld en honger overheerst? Het antwoord is simpel. Er wordt vaak veel te ingewikkeld over gedaan. Daardoor zijn we te ver van onszelf verwijderd geraakt. Velen van ons staan niet meer in verbinding met onszelf en wat we echt belangrijk vinden. Dan raakt het leven haar betekenis kwijt. En dat is nu net waar voelen om draait… Betekenis. Dat ons bestaan zin heeft en dat de dingen die ons overkomen zin hebben.

Zonder betekenis doet het donker langzaam haar intrede. Met donker bedoel ik angsten, negativiteit, afgunst, irritatie en eigenlijk alles waarin we de verbinding kwijtraken. Aan de andere kant is er het licht, dat staat voor onvoorwaardelijke liefde, licht en wijsheid. In onze werkelijkheid hangt de balans tussen licht en donker veelal richting het donker. Angst, negativiteit en afwijzing overheersen op dit moment op globale schaal, binnen organisaties, teams, systemen, relaties en bovenal in de relatie met onszelf. Het is tijd dat het ontwikkelen van ons gevoelsleven een van de normaalste zaken van de wereld wordt en voor iedereen toegankelijk is. Alleen dan kunnen we weer beweging brengen in wat vastloopt of niet meer werkt. Dan is stap 1 om het uit het zweverige verdomhoekje te halen en er op een simpele en nuchtere manier, zonder bullshit, over kunnen praten met elkaar. Dat is mijn taak! 

Mijn missie

Ik draag bij aan een wereld waarin voelen de normaalste zaak van de wereld is.

Mijn visie

We zien allemaal wel dat er iets moet veranderen in de wereld. Of het nu gaat over het klimaat, een pandemie, de scheve verdeling van welvaart, oorlog en geweld of honger in de wereld. Op meer persoonlijk vlak zien we dat steeds meer mensen kampen met mentale problemen, stress, druk of een gevoel van richting en zingeving zoeken. Er is veel aan de hand. In mijn ogen zijn al deze problemen een symptoom van een dieperliggende oorzaak. We zijn te ver van onszelf en ons gevoel verwijderd geraakt. Velen van ons zijn nog slechts zeer beperkt instaat om echt diep te voelen. Laat staan deze gevoelens ook te doorleven en accepteren. Daar komt pijn bij kijken. De pijn van gemis en afwijzing. De pijn van herinneringen aan het verleden en angst voor de toekomst. Daardoor schieten we in ons hoofd. Het domein van het ego. Daar worden we wie we denken te moeten zijn, om te voldoen aan de verwachtingen van onszelf en anderen, om niet afgewezen te worden. Daar verliezen we de verbinding met onszelf. Waar we de verbinding met onszelf verliezen, verliezen we ook ons vermogen om authentieke keuzes te maken, die daadwerkelijk goed voelen, zonder de mensen en de wereld om ons heen te schaden. Wanneer we weer juiste, goed doorvoelde en daadkrachtige keuzes kunnen maken, dan zorgen we automatisch beter voor onze omgeving, hebben we meer compassie en voelen we meer voldoening. Hierdoor zijn we gezonder, intelligenter en empathischer. Zo werken we samen aan een duurzaam fijner leven en mooiere wereld. 

Het is tijd dat we ons spiritueel ontwikkelen, dat we stappen zetten om bewuster te worden van wie we zijn, wat we voelen en wat we echt nodig hebben. Dan kunnen we met aandacht in het moment aanwezig zijn en het moment nemen zoals het is. Dan kunnen we toelaten waar we bang voor zijn of wat we afwijzen en kunnen we loslaten wat we proberen te bereiken. Het bijzondere is dat daardoor juist hetgeen we niet willen zijn kracht verliest en wat we eerst probeerde te forceren, vanzelf op ons pad komt. Dat is de kracht van verbondenheid! Dat is de kracht van weer JA zeggen tegen alles wat er NU is en volledig jezelf kunnen en mogen zijn.

Verbinding met onszelf stelt ons in staat om ontspanning en rust te vinden in het moment en vandaaruit al onze inspanningen te leveren. Het stelt ons in staat om richting te voelen en te weten wat ons in het NU te doen staat. We weten dan wat de juiste acties zijn en wat niet. Daardoor trekken we de resultaten aan die passen bij wie wij als mens werkelijk zijn. Verbinding met onszelf geeft antwoord en uitvoering aan belangrijke vragen:

 • Wie ben ik echt?

 • Wat is mijn passie?

 • Waar krijg ik energie van?

 • Waar word ik gelukkig van?

 • Wat voor persoon wil ik zijn?

Maar ook meer professionele vragen als:

 • Wat voor ondernemer wil ik zijn?

 • Wat is mijn gewenste resultaat?

 • Wanneer is het af?

 • Wat is mijn leiderschapsstijl?

 • Wat voor werk past bij mij?

 • Wat is succes voor mij?

 

Al deze vragen komen samen in de onderstaande vraag:

Wie ben ik werkelijk en hoe krijg ik dat vertaald in alles wat ik doe?

 

Wanneer we deze vraag weten te beantwoorden en naar het antwoord kunnen leven, dan nemen we niet meer dan we nodig hebben, dan gunnen we ieder ander, wat we onszelf ook gunnen. We houden niet meer vast aan patronen die niet meer werken. Zo kunnen we allemaal onze meest waardevolle bijdrage leveren en wordt de wereld daadwerkelijk een mooiere plek.

Heb jij een vergelijkbare visie of wil je graag meer weten over mijn visie en wat ik hierin voor jou kan betekenen. Dan sta ik altijd open voor een kennismakingsgesprek. Wees welkom!

Ik droom van een plek... 

Een plek waar je...
...mag dromen
...kan ontspannen
...kan verbinden
...het samen aan het doen bent
...durft te delen
...dromen kan uiten
...verlangens durft te voelen

Maar ook een plek waar je...
...mag huilen
...mag klagen
...kan schreeuwen 
...boos mag zijn
...kan dansen en zingen
...wil lachen en spelen 

Een plek waar jij echt jezelf kan zijn.
Een plek waar je altijd welkom bent, ongeacht hoe je in je vel zit vandaag.

Wouter Melkert - Oprichter van Plek voor Gesprek