Foto Wouter Melkert.jpg

Strategisch consultant voor DGA's die merken dat de 'oude' manier niet meer werkt.

Ondernemen in het NU

  • White Instagram Icon
  • White LinkedIn Icon

Wouter Melkert

Strategisch consultant voor ondernemers die merken dat de 'oude' manier niet meer werkt.

Ontzettend gelukt, maar niet gelukkig?!

Jouw bedrijf staat in de kern goed. Je draait al een aantal jaren stabiel of zelfs heel goed. Je mist alleen iets. Je had verwacht dat jouw zakelijk succes je een bepaalde mate van betekenis, rust of geluk zou brengen, maar dat is niet het geval. Wat is nu de volgende stap? Nog meer groeien en nog meer financieel resultaat? 

Het is tijd om jouw focus te verbreden. Ik gebruik hiervoor de term Ondernemen in het NU. Deze kijk op ondernemen legt de focus niet alleen op winst, maar ook op twee andere pijlers, namelijk persoonlijke groei en maatschappelijk bijdrage. Wanneer je zakelijk succes, persoonlijke groei en jouw maatschappelijk bijdrage combineert, dan ontstaat de waardevolle verbinding tussen succes en betekenis. Je verdient voldoende om een mooi leven te kunnen hebben, je investeert in jezelf en geeft ook terug aan de maatschappij. 

Mijn belofte en mijn manier

Waar het 'oude' pad helder en recht was, goed studeren, hard werken, voldoende verkopen, sparen en investeren, is het nieuw pad soms hobbelig en kronkelig. Het nieuwe pad gaat langs obstakels, diepe dalen, falen en afleidingen, maar ook langs grote overwinningen, gezonde winsten en betekenisvolle verbindingen. Het mooie is, zolang je focust op jouw bijdrage, geniet je van iedere stap. Je leert, groeit en ontwikkelt. Wanneer je dit pad samen met mij wilt lopen, dan maak ik je de volgende beloften:

  1. Ik ben ontzettend eerlijk en direct. Ik vertel je wat je niet wilt horen, maar jou wel echt verder helpt.

  2. Ik wil grote impact maken. Ik ben niet van de snelle en korte termijn oplossingen. Ik wil je helpen om blijvend jouw richting te nemen, zodat je ook door kan blijven gaan als het even moeilijk is. 

  3. Ik heb sterk de focus op het intuïtieve. We gaan dus niet alles in detail zitten uitdenken, waardoor de we achter de realiteit aanlopen. Nee, we doen het NU!

Wat gaan we 

doen?

Lees een van mijn boeken

Ondernemen in het NU | Het gaat nooit over kaas(binnenkort beschikbaar) | Potentieel Perfect

Ik wil graag mijn kennis en inzichten met de wereld delen. Daarom schrijf ik boeken en geef ik deze in eigen beheer uit. Het is de meest laagdrempelige manier om kennis te maken met mijn visie op ondernemen en leven. Wil je dus alvast aan de slag, klik dan op de onderstaande knop voor meer informatie.

Ondernemen in het NU

Zakelijk succes | Persoonlijke groei | Maatschappelijke bijdrage

Ondernemen in het NU begint bij het vinden van rust, reflecteren op de huidige situatie en van daaruit richting bepalen. Vervolgens is het zaak om deze richting ook om te zetten in actie. Ondernemen vanuit betekenis vraagt veel van jou als ondernemer en als mens. Je leert dit niet door erover te lezen, maar door het te doen. Daarom doen we het samen. 

Ondernemen in het NU is een jaartraject, waarin we intensief samen optrekken. We hebben uiteraard regelmatig fysieke afspraken, maar daarnaast hebben we ook veel telefonisch contact. Hierin bespreken we actuele casussen en ondersteun in jou, in het moment, bij belangrijke besluiten. Zo blijft het geen theorie, maar levert het daadwerkelijk resultaten op. Verandering vindt niet plaats door te denken, maar door te doen. Live Learning noem ik dat.

 

Ik heb door de jaren heen een vrij unieke combinatie van kennis en ervaring opgebouwd. Ik ben opgeleid als bedrijfseconoom, maar heb daarnaast verschillende opleidingen omtrent persoonlijke ontwikkeling gevolgd. Ik heb gewerkt als interim consultant bij grote multinationals en ben ook directeur geweest bij een respectabele MKB onderneming. Door deze combinatie van kennis en ervaring kan ik jou bijstaan in de totale ontwikkeling van jezelf als vernieuwende ondernemer.

 

We pakken in dit traject verschillende thema's op, afhankelijk van wat zich aandient. Denk hierbij aan: ontwikkelen en aanscherpen van verdienmodellen, persoonlijke ontwikkeling, grenzen aangeven, delegeren, ontwikkelen van jouw eigen leiderschapsstijl, het ontwikkelen van intuïtie, financiële analyse en prijsmodel en het zien en ontwikkelen van kansen voor maatschappelijk bijdragen. 

Ik verwacht uiteraard niet dat je meteen instapt in dit traject. Ik wil je eerst graag leren kennen. Alleen met de juiste intentie en een goede klik kunnen we dit traject samen tot een succes brengen.

Praktische informatie:

Investering: Een vast bedrag per maand, afhankelijk van de casuïstiek en de omvang van de organisatie

Locatie: Bergen op Zoom en bij jou op locatie

Pro Deo Coaching

Plek voor Gesprek | Mijn eigen sociale bijdrage

Plek voor Gesprek is een initiatief dat ik ben gestart om het gat op te vullen tussen coaches, die vaak terecht, een fors uur tarief vragen en de GGZ. Veel mensen hebben stress of last van onrust, maar kunnen eigenlijk nergens terecht. Ik besteed 2 dagen per week aan het helpen van mensen die meer rust willen vinden en van daaruit richting willen nemen in het leven. Dit zijn vaak ondernemers met een mooie missie, die niet direct veel commercieel succes oplevert en mensen die uit een moeilijke situatie, zoals een lastige scheiding of ziekte weer volop willen meedoen.

Wil je hier meer over weten of ook een bijdrage leveren, ga dan naar de website van Plek voor Gesprek.

Testimonials

De ervaringen van Carlo
Eigenaar EPI Industrial Automation

Vanwege een veranderende afzetmarkt, waren binnen onze organisatie veranderingen noodzakelijk en dit zorgde voor de nodige obstakels. In Wouter vonden wij iemand die ons kon helpen om deze obstakels weg te nemen. Of het nu is op het persoonlijke-, het commerciële- of het organisatorische vlak, Wouter luistert, analyseert, adviseert en geeft coaching.

 

Wouter bekijkt wat er nodig is en past daar zijn strategie en werkwijze op aan en geeft passende adviezen. Hierin is hij heel flexibel en creatief en hij heeft daarom ook een heel groot creatief oplossend vermogen. Als management kunnen wij met hem sparren over commerciële zaken, met onze engineers en monteurs spart hij dan weer over uitvoerende zaken en hoewel hij niet overal kennis van heeft, kan hij zich verschrikkelijk goed inleven in datgene wat zijn gesprekspartner doet. Daarom geeft dit voor onze mensen ook passende oplossingen die ook gedragen worden.

 

Wouter doet alles met passie en gedrevenheid en hij heeft naast een hele berg financiële kennis, ook verschrikkelijk veel mensenkennis.

De ervaringen van Mano

Eigenaar Hallux Voetexperts

Wouter heeft bij Hallux Voetexpert de rol vervuld van directeur en daarnaast adviseur van de andere directie leden en aangesloten partners. Wouter heeft ons bedrijf naar een hoger plan getild door zijn bedrijfskennis en advies.

 

Al vroeg is hij zich ook op persoonlijk vlak gaan ontwikkelen en bijscholen en daarom kan hij nu zowel het bedrijf als de mens coachen. Wouter snapt dat een bedrijf naast strategisch advies, even zo vaak ook persoonlijke coaching nodig heeft van de directeur of managementleden, zodat obstakels die het succes in de weg staan, worden weggenomen. Een laatste pluim wil ik geven voor zijn creatieve oplossend vermogen. Regelmatig heeft hij ons geholpen met partijen een deal te sluiten, daar waar we zelf vastliepen.

Lees alvast een van mijn boeken.

Wil je op een laagdrempelige manier kennismaken met mijn visie. Bestel dan een van mijn boeken.

 

Let’s Connect

+316 - 51 95 34 72

  • White Instagram Icon
  • White LinkedIn Icon
 
  • LinkedIn Social Icon
  • Instagram

06-51953472

wouter@mindsetpro.nl

Buizerd 23, 4617JL Bergen op Zoom

www.woutermelkert.nl is onderdeel van Plek voor Gesprek

© 2021 Wouter Melkert