top of page
DSC01812.JPG

Own Your Shit!

De Kracht van Vertraging 

Voor Leiders en Ondernemers

Logo www.woutermelkert.nl.png

Own Your Shit!

Dit is mijn persoonlijke website, waar ik mijn levensfilosofie deel met jou. Dat doe ik als spreker en schrijver. Daarnaast begeleid ik, samen met mijn 2 collega's van De Bedrijfsbrandweer, ondernemers naar een ontspannen manier van ondernemen. Lees daar vooral meer over ons concrete aanbod. Op deze website vertel ik je meer over wie ik ben en mijn filosofie.

Own Your shit loopt als een rode draad door alles wat ik doe. Het is de titel van mijn boek, de oplossing in mijn verhaal en de kern in mijn begeleiding van leiders en ondernemers. Own Your Shit leert je te vertragen van Ego naar Bewustzijn.

DSC01808.JPG
Aanbod

De Kracht van Vertraging

De wereld verkeert in chaos. En daar gaat voorlopig helemaal niets aan veranderen. Het enige wat je als ondernemer kan doen is jouw mindset en bedrijf zo inrichten dat je er weerbaar tegen bent. De kracht van de vertraging biedt de weg uit de stress en spanning van alledag. Een interne verandering voor een extern probleem. 

Ik wil mensen laten inzien dat De Kracht van Vertraging de weg is naar betekenisvol succes, daadkracht en authentieke keuzes. Niet het oude succes van zekerheid, macht, status en aanzien, maar het nieuwe succes van authenticiteit en betekenis.

De wereld hangt aan elkaar van crisissen op dit moment. De ene volgt de ander zonder pauze op. Voor iedere crisis een nieuwe oplossing. Dit zelfde is zichtbaar binnen bedrijven en organisaties en ook binnen het persoonlijke leven van veel mensen. Maar al deze crisissen, problemen, tegenslagen en uitdagingen zijn niet meer dan een symptoom van het werkelijke probleem. De werkelijke crisis waar we mee te maken hebben. 

Een bewustzijnscrisis

Slechts 5% van de mensen op aarde voelt zich echt verbonden met de wereld, de natuur en de mensen die daarin leven.  We leven veel te snel en stellen onszelf te weinig de juiste vragen. Wie ben ik? Wat is mijn doel in het leven? Waar word ik nou echt gelukkig van?

 Wat zit daartussen? Ego! Want we leven in een wereld vol verwachtingen, druk, taken, doelen en aanpassing. Van jongs af aan leren we vooral niet onszelf te zijn. 

Dus mijn oproep... 

Stop met aansturen, verkopen, verleiden, manipuleren of overtuigen(is natuurlijk allemaal hetzelfde eigenlijk 🙃) en doe in plaats daarvan iets revolutionairs. 

Vertraag... en wees eens gewoon jezelf.

Want dan heeft het leven zoveel meer te bieden, terwijl je er veel minder hard voor hoeft te werken. Misschien klinkt dit vanuit de positie waarin je nu zit onhaalbaar of als luchtfietserij. Maar als je er voor openstaat, dan kom ik je graag verrassen.  

Own Your Shit

Al jaren doe ik onderzoek naar de kracht van vertraging, bewustzijn en ego. En dat wil ik niet voor me houden. Want ik wil bijdragen aan een betere wereld. Daarom ben ik boeken gaan schrijven. Om laagdrempelig te kunnen delen wat ik heb ontdekt. Dus spreekt mijn verhaal je aan en wil je meer weten en ontdekken over mijn levensfilosofie. Dan zijn mijn boeken een mooi vertrekpunt

Een persoonlijke noot

Uit mijn boek - Own Your Shit... Al heel mijn leven twijfel ik aan mezelf. Ben ik wel goed genoeg, ben ik het wel waard? Soms vond ik dan van wel, maar meestal knaagde er iets. Ja ik kan het en  ik  ben waardevol, maar toch had ik vaak het gevoel teveel te zijn, niet te mogen bestaan. Als ik gewoon mezelf was en niets bijzonders of waardevols deed, dan mocht ik er niet zijn, dan was ik teveel. Op een verjaardag of feestje had ik het dan prima naar mijn zin, maar achteraf begon dan toch dat stemmetje te knagen in mijn hoofd. Heb ik het wel goed gedaan? Was ik wel leuk? Was ik niet veel te druk! En die ene opmerking, die raakte de ander, hij zal me wel een lul vinden nu. Ja ze doen wel of ze me mogen, maar dat is alleen maar uit beleefdheid. 
 

Op mijn werk en op school, hechtte ik vooral heel veel waarde aan wat ik presteerde, want dat was het enige waar ik controle over had om welkom te zijn. Maar wat zat ik er naast! Door zo mijn best te doen en te focussen op hoe goed ik het moest doen en dit ook steeds bij anderen onder de neus te duwen, werd ik juist onuitstaanbaar. Ik creëerde zelf wat ik met alle macht wilde voorkomen. Omdat ik in iedere sociale interactie een soort show aan het opvoeren was, gaf ik mensen helemaal niet de kans op mij echt te leren kennen. Ik was in de ogen van anderen die streber die enorm vol van zichzelf was. En dat terwijl de werkelijkheid totaal anders lag. Eigenlijk was ik diep van binnen nog een heel onzeker jongetje dat er heel graag bij wilde horen en heel graag geaccepteerd wilde worden. Deze denkfout heb ik heel lang volgehouden. 

Deze denkfout zie ik, misschien in mindere mate dan bij mij, overal om me heen. Aanpassingsgedrag om erbij te horen of in ieder geval niet afgewezen te worden. Altijd met het ongewenste effect. Of het nu gaat om mensen die zich klein houden, leiders die zich opblazen, mensen die nooit het achterste van hun tong laten zien of mensen die juist iedereen op afstand houden. De uitingsvormen zijn eindeloos, maar de bron altijd hetzelfde. Ego. Niemand ontkomt eraan. Niemand!

Uiteindelijk vond ik een aantal jaren geleden mijn weg uit deze kwelling. Niet door het geluk achterna te gaan of door positief te leren denken... Nee, door mijn shit te ownen. Door te durven mijn onzekerheden en de kanten van mezelf die ik afwees, recht in de spiegel aan te kijken en er JA tegen te zeggen. Zo leerde ik echt mezelf zijn. Mijn wens kwam in vervulling, bezield leven. Ik leerde wat het is om onomstotelijk authentiek te zijn en mijn bijdrage te kunnen leveren aan iets groters dan alleen mezelf. Ik heb een missie! Ik geloof in de ongekende kracht van bezield leven en werken. Ik wil zoveel mogelijk mensen laten inzien dat de weg naar bezieling gevonden kan worden in het ownen van onze shit. Anders blijft het altijd een gelukkig leven in de weg staan. Het is tijd voor actie!

Anker 1
bottom of page